Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske

Culture Hub Croatia poziva umjetnike i umjetnice na sudjelovanje u programu otvorenih studija projekta Praznine u veljači 2021. godine u Splitu.

ROK: 07.12.2020
  • A
  • +
  • -

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavila je javni poziv za umjetnike za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine koji će se održati u veljači 2021. godine u Splitu.

Poziv je namijenjen zainteresiranim umjetnicima koji bi koristili dodijeljene im prostore kao svoje ateljee, u kojima mogu boraviti prema vlastitoj želji i potrebi. Rezultat njihove rezidencijalnosti unutar prostora nije prethodno definiran, već su umjetnici/ce slobodni fokusirati se na sâm proces, a samim time ne samo na prostorni nego i vremenski aspekt praznine. Umjetnici mogu predložiti kratkoročne ili dugoročne intervencije, komunikaciju s publikom, a one mogu biti i samo dio procesa produkcije budućeg rada. Sve o prvom izdanju projekta Praznine možete pronaći na linku.

U drugom izdanju, namjera je šire sagledati aspekt praznine, ne samo u novonastalim okolnostima uzrokovanih pandemijom, već i u njezinom povijesnom, društvenom, ali i psihološkom kontekstu. Rezidencija će se održati tijekom veljače 2021. godine, a umjetnik/ca odabran/a javnim pozivom obvezuje se da će u studiju boraviti šest sati dnevno tijekom rezidencije. Umjetnički honorar, kao i troškovi puta i smještaja (za sudionike izvan Splita), su osigurani.

Zainteresirani pojedinci mogu se prijaviti ispunjavanjem kratkog formulara, uz obvezno prilaganje portfolija. Rok za slanje prijava je ponedjeljak 7. prosinca.

Zainteresirani umjetnici/e bit će obaviješteni/e o odabiru najkasnije do kraja prosinca 2020.

Za sva dodatna pitanja obratite se na mail

Organizatorice ističu kako prate razvoj situacije vezano za Covid-19 te će se projektne aktivnosti prilagoditi situaciji u veljači poštivajući sve mjere stožera civilne zaštite. U slučaju potrebe, osigurat će se alternativni načini sudjelovanja.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 03.12.2020