Precizne arhitektonske intervencije | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Precizne arhitektonske intervencije

Uskoro ističe rok za prijavu na drugu interdisciplinarnu radionicu Akupunktura grada koja će u listopadu biti održana u Beogradu.

  • A
  • +
  • -

Društvo arhitekata Zagreba poziva zainteresirane mlade stručnjake za suradnju na međunarodnom projektu Akupunktura grada - City Acupuncture, koji će u formi radionice biti održan u Beogradu od 15. do 19. listopada. Rok za prijavu ističe u podne 28. rujna.

Na drugoj interdisciplinarnoj radionici, projekt Akupunktura grada seli u beogradsku četvrt Savamala. Tamo će pedesetak mladih stručnjaka iz regije, kroz interkulturni i interdisciplinarni dijalog nastojati osmisliti i pripremiti niz malih i preciznih intervencija te u ovoj gradskoj četvrti poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet četvrti i njenu vidljivost u gradu.

Savamala se proteže duž rijeke Save, južno od tvrđave Kalemegdan i četvrti Kosančićev Venac. Sjeverni dio ove četvrti pripada općini Stari Grad, dok njegovi središnji i južni dijelovi spadju pod općinu Savski Venac. U kvartu se preklapaju zabavni sadržaji (Mladost, Hard Rock Klub, Brankov), kulturne ustanove (Kulturni centar GradMikser House i Goethe institut u bliskoj budućnosti), obala Save te zajednička unutarnja dvorišta rijetkih lokalnih stanovnika. Iako je Savamala važno prometno sjecište u centru Beograda, smatra se jednim od najzanemarenijih dijelova grada.

Kako biste se prijavili na novu radionicu, svoj kratki životopis te barem jedan primjer koji po vašem mišljenju najbolje ilustrira male, ali učinkovite intervencije u gradskom prostoru pošaljite na istaknutu email adresu. Više informacija o projektu i prijavi možete saznati na stranicama Društva arhitekata Zagreb

Izvor: DAZ

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 26.09.2012

VEZANE VIJESTI

O arhitektonskim neuspjesima

U Beogradu je u sklopu projekta Failed Architecture održana petodnevna radionica o problemima kvarata Savamala.