Predstavljanje autora | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Predstavljanje autora

U Pulskoj filmskoj tvornici svojim će se radom predstavit Vedran Marjanović Wekster.

19.01.2013 - 20.01.2013 , Pula - Klub Pulske filmske tvornice
  • A
  • +
  • -

Nova godina u Pulskoj filmskoj tvornici započela je s ciklusom Filmskih artikulacija pod nazivom SF klasici, a ovom će se prigodom predstaviti domaći majstor specijalnih efekata na području neprofesijskog filma.

Vedran Marjanović Wekster, rođen je 1981. u Osijeku. Fotografijom se počeo baviti 2006. godine, a 2007.godine izdao je svoju prvu knjigu fotografija pod nazivom Book of weirdness. Godine 2008. sudjelovao je u humanitarnom projektu 100lica stolica gdje je za potrebe opremanja knjige i snimanja kratkog filma iskorišteno oko 7000 fotografija. Krajem 2008. godine postaje glavni fotograf MIT dizajn studija u Osijeku gdje je i dalje zaposlen, a uz posao fotografa postaje i animator te povremeni redatelj. Početkom 2011. godine postaje predavač tečaja digitalne fotografije i videa u Algebra učilištu. Vlasnik je Youtube kanala Weksflick na kojem objavljuje svoje radove. Projekti na kojima trenutno radi su web serija True Fang i svoj prvi dugometražni film U sjeni mača.

Predstavljanje autora održat će se u subotu, 19. siječnja sa početkom u 21 sat u Klubu pulske filmske tvornice, uvodnu riječ održat će sam Vedran putem skypea, a publika će biti u prilici razgovarati s njim i postavljati mu pitanja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.01.2013