Pregled studentske produkcije | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Pregled studentske produkcije

Izložbom studentskih radova iz cijele Hrvatske otvara se Split Art Convention, umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije i Filozofskog fakulteta.

15.05.2018 - 19.05.2018 , Split - Razne lokacije

FOTO: Split Art Convention / Facebook

U utorak, 15. svibnja s početkom u 20 sati u Dioklecijanovim Podrumima otvaranjem izložbe s preko dvadeset studentskih radova iz cijele Hrvatske započinje Split Art Convention, umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije i Filozofskog fakulteta.

Petodnevni festival zamišljen je kao međunarodna platforma za izlaganje i predstavljanje suvremenih studentskih radova, te njihovo povezivanje kroz suradnju i druženje. Uz izložbu uključuje niz predavanja, radionica i koncerte koji uz prezentacijsku imaju i edukativnu komponentu. 

Studentica klasične kompozicije na Rotterdam Conservatory of Music Ivana Kovač u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice drži predavanje Samostalni umjetnici i održivost poduzetništva u umjetnostima, a studenti Filozofskog fakulteta u Splitu pripremaju dvije radionice: Mediji i umjetnost i njihov utjecaj na stavove o umjetnosti kod djece te Kako potaknuti dijete da stvara?.

Ljubitelje suvremene glazbe u Beton kinu (MKC) očekuje koncert elektroničke glazbe, dok je u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita na programu koncert skladbi mladih studentskih skladatelja iz cijele Europe.

U sklopu Arist talk-ova studenti Filozofskog fakulteta razgovaraju s brojnim umjetnicima (Kažimir Hraste, Ivan Božičević, Mišo Komenda, Karlo Kazinoti…), dok će pjesnici istog fakulteta svoje radove publici predstaviti u izvedbi glumaca s Umjetničke akademije u Splitu.

Zatvaranje festivala obilježava nastup Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS u Dioklecijanovim Podrumima.

Detaljan program potražite na stranici organizatora. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.05.2018