Preispitivanje formata izložbe | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Preispitivanje formata izložbe

Izložba Privremeni susreti bavi se interakcijama objekata i subjekata, procedurama, postupcima i odnosima unutar umjetničkog djela, sistema umjetnosti i galerijskog prostora.

15.09.2017 - 07.10.2017 , Velika Gorica - Galerija Galženica
  • A
  • +
  • -

U petak, 15. rujna u Galeriji Galženica otvara se grupna izložba Privremeni susreti proizišla iz višegodišnjeg istraživačkog rada nastalog u okrilju vodnjanske Apoteke - prostora za suvremenu umjetnost.

Kako stoji u službenoj najavi, Apoteka je u razdoblju između 2014. i 2017. godine formirala programsku koncepciju oko istraživanja "privremenih susreta". U tom je razdoblju realizirano desetak izložbi različitog formata i dinamike odvijanja, preispitujući upravo format izložbe, uvjete, mogućnosti i prakse izlaganja. 

Privremeni susreti usmjereni su na propitivanje prostornih odnosa i interakcija između objekata i subjekata, konceptualizaciju procedura, postupaka i odnosa unutar umjetničkog djela, sistema umjetnosti i galerijskog prostora, okupivši  umjetničke pozicije koje se dotiču pitanja (re)prezentacije i "izlaganja". Radovi ukazuju na napetosti između prostora, promatrača i promatranoga i prezentirani su kao niz međuodnosa i pukotina isprepletenih u privremenoj okolini.

Kustosica izložbe je Branka Benčić.

Privremeni susreti otvoreni su do 7. listopada, a detalji o izložbi dostupni su na službenoj stranici Galerije Galženica.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.09.2017