Preispitivanje vlastitog rada | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Preispitivanje vlastitog rada

U okviru zadnjeg ovogodišnjeg Otvorenog studija u prostor Galerije Miroslav Kraljević ulazi umjetnički kolektiv Ljubavnice.

14.04.2016 - 30.04.2016 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Za vrijeme boravka u galeriji umjetnice će preispitivati metodologije vlastitog grupnog rada. Uzimajući u obzir ranije projekte (Sf-ljubavnice, Lumi-ljubavnice i Nula) pokrenut će razgovor i analizu dosadašnjeg načina rada u kolektivu, osvrnuti se na suradnje sa stručnjacima izvan umjetničkih polja (Zvjezdarnicom Zagreb, PMF-om, Zrinjevcem i regresoterapeutkinjom) i produkcijska iskustva u ranijim projektima. Umjetnice će u galeriji mapirati vlastite procese rada stvarajući vremensku mentalnu mapu (prošlost, sadašnjost i budućnost). Istraživanje u galeriji ujedno je zamišljeno i kao otvoren poziv za nove buduće suradnje s kolektivom. Tijekom sljedeća tri tjedna umjetnice će organizirati filmsku večer i nekoliko razgovora s odabranim gostima. 

LJUBAVNICE su kolektiv šest mladih autorica u sastavu Tamara Bilankov (1988.), Hrvoslava Brkušić (1982.), Stella Leboš (1988.), Luana Lojić (1991.), Ivana Pipal (1990.) i Ana Vuzdarić (1984.) koje djeluju kao umjetnička organizacija od 2014. godine. Rad je kolektiva fokusiran na interdisciplinarnom spajanju znanosti i umjetnosti, te su u tom vidu izlagale u Galeriji SC pod nazivom SF Ljubavnice, Pogonu Tvornice Jedinstvo u okviru TASK festivala i plesne platforme TALA, unutar projekata Mjestimice Svjetlo, Noćne vizije, u galeriji Greta pod nazivom LumiLjubavnice i u Galeriji Bačva, HDLU, pod nazivom Nula.

U suradnji sa zagrebačkom zvjezdarnicom i astronomskim društvom Nebo, ostvarile su niz predavanja i happeninga za popularizaciju astronomije i astrofizike s gostujućim predavačima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odjela fizike prof. Davorom Horvatićem, te asistentom Zagrebačke zvjezdarnice prof. Mile Karlicom.

Pojedinačno su izlagale u okviru Perforacija, Ekstravagantnih tijela, Sound Inkubatora, Platforme, Improspekcija, Muzeja Ulične Umjetnosti, T-HT-a, Make.me/Hack.me (I'MM Hacklab), i internacionalno u Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj i UK-u.

Otvoreni studio možete posjetiti od 14. do 30. travnja, utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.04.2016