Preispitivanje vrijednosti pravog prijateljstva | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Preispitivanje vrijednosti pravog prijateljstva

Predstava Tko može prijatelj biti na primjeren način kod djece osvještava prihvaćanje različitosti te prepoznavanje pravih ljudskih, nematerijalnih vrijednosti.

16.04.2016 , Zagreb - Tvornica kulture
  • A
  • +
  • -

U subotu, 16. travnja 2016. godine, s početkom u 11 sati održava se predstava za djecu Tko može prijatelj biti u TVORNICI KULTURE.

Predstava na primjeren način osvještava o prihvaćanju različitosti - ponajviše različitih mogućnosti vezanih uz tjelesna ograničenja, otklanjanja predrasuda, te prepoznavanje pravih ljudskih, nematerijalnih vrijednosti. Kroz igru likova miješaju se tužni i sretni trenuci, začinjeni s obiljem djeci primjerenog humora.

Umjetnički kreirane i djeci prihvatljive lutke kod djece provociraju osjećaj empatije s glavnim junacima koji kroz predstavu preispituju opće humane vrijednosti, vrijednosti pravog prijateljstva i zajedništva.

Glazbeni izričaj u predstavi je u potpunosti primjeren. Korišteni su razni glazbeni stilovi (pop, rock, blues, rap, klasična glazba), te igre zvucima koji obogaćuju dječju imaginaciju. Cilj glazbenog dijela predstave je usmjeriti djecu na kvalitetnu glazbu koja ujedno može zadovoljiti dječju potrebu za ritmičnošću i pokretom. Predstava je koncipirana u maniru tamnog teatra, s modificiranim bunraku lutkama.

Nakon odigrane predstave svako dijete dobiva mali radni list za preradu poruke predstave, a ujedno djeca imaju priliku oprobati lutke na samoj sceni, uz glazbu iz predstave.

Predstava Tko može prijatelj biti inspirirana je slikovnicom Gospodin Nosko nalazi prijatelja H. Ullricha. Izvodi je kazalište Lutonjica iz Zagreba, koje u svojem stvaralačkom timu ima umjetnički i pedagoški iskusne ljude, koji izuzetno uživaju u tome što rade.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 25 kuna u TVORNICI KULTURE i sustavu ENTRIO.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.03.2016