Preko granice teatra | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Preko granice teatra

Knjiga Exploded Gaze svojevrsna je summa dramaturgica teorijske i umjetničke prakse osnivača kolektiva BADco. Gorana Sergeja Pristaša.

22.03.2019 , Zagreb - Akademija dramske umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Nakon američkih predstavljanja u Chicagu i na sveučilištu Stanford, a prije evropskih promocija u Ljubljani i Kopenhagenu, u petak, 22. ožujka u 19 sati na Akademiji dramske umjetnosti održava se zagrebačka promocija knjige Exploded Gaze Gorana Sergeja Pristaša.

Knjiga je svojevrsna summa dramaturgica autorove teorijske i umjetničke prakse. Objavio ju je Multimedijalni institut u suradnji s izvedbenim kolektivom BADco. i riječkim Drugim morem.

Na predstavljanju će uz autora govoriti Bojana Kunst sa Sveučilišta Justus-Liebig u Gießenu, Una Bauer s Akademije dramske umjetnosti i Stephen Zepke, nezavisni istraživač iz Beča.

Ulomke iz knjige čitat će Tessa Litvan, a predstavljanje će biti popraćeno glazbenom izvedbom Alena i Nenada Sinkauza.

Raznovrsna oblicima i bogata stilovima, od osobnih umjetničkih zapisa do znanstvenih uvida, ova knjiga "donosi svježe poglede na gledanje, vrijeme i produkciju kroz koje se maštovite i kritičke sile kazališta iznova izmišljaju preko granica teatra", piše Bojana Cvejić.

Goran Sergej Pristaš je dramaturg, osnivač kolektiva BADco. i profesor dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Projektima i suradnjama Pristaš je sudjelovao na Venecijanskom bijenalu 2011. i 2016., Documenti 12 i brojnim festivalima, izložbama i konferencijama.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.03.2019