Preko malog i velikog kanala | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Preko malog i velikog kanala

U Londonu je predstavljeno britansko izdanje romana Naš čovjek na terenu Roberta Perišića u engleskom prijevodu Willa Firtha, pod naslovom Our Man in Iraq.

  • A
  • +
  • -

Knjigu su, za vrijeme trajanja Londonskog sajma knjiga u prostoru Free Word Centrea u okviru kojeg djeluju organizacije English PEN i Index on Censorship, predstavili Robert PerišićClaire Armitstead, urednica književnosti lista Guardian. Uz Perišićev roman predstavljen je i prijevod romana Dolazak crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa.

Prve reakcije na Perišićevu knjigu izrazito su pozitivne, a netom po objavi engleskog prijevoda roman je pronašao i nakladnika za Sjedinjene Američke Države i Kanadu, tržišta na koja se domaće knjige rijetko uspijevaju probiti. Naš čovjek na terenu bit će objavljen u New Yorku do travnja 2013.

Bit će to deveto inozemno izdanje ovoga izvanredno uspješnog hrvatskog romana, koji je prethodno dobio nagradu Jutarnjeg lista, te austrijsku nagradu Literaturpreis der Steiermärkischen Sparkasse 2011.  

Izvor: Sandorf

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 23.04.2012

VEZANE VIJESTI

Glad u sustavu knjige

Piše: Petra Novak

Za komentar o stanju domaće književne i izdavačke scene obratili smo se Simoni Goldstein, Miši Nejašmiću, Robertu Perišiću i Milanu Živkoviću. 

Unser gepriesener Mann

Roman Naš čovjek na terenu Roberta Perišića osvojio je Literaturpreis der Steiermärkischen Sparkasse 2011.

Naš čovjek na engleskom i njemačkom terenu

Do kraja ove godine bit će završeni prijevodi na njemački i engleski jezik knjige Naš čovjek na terenu Roberta Perišića.