Prekogranične priče | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Prekogranične priče

Journalismfund.eu raspisuje poziv za timove novinara iz najmanje dvije zemlje Europske unije s pričama relevantnim za to područje.

ROK: 01.09.2017

Journalismfund.eu je platforma osnovana s ciljem promocije kvalitetnog novinarstva na području Europske unije te svake godine nudi nekoliko prilika za financijsku podršku istraživačkom novinarstvu u više različitih programa.

Program prekograničnih novinarskih istraživanja ove godine raspisuje dva poziva za timove koji uključuju novinare iz najmanje dvije zemlje Europske unije s pričama relevantnim za područje EU. 

Prednost imaju projekti koji bi se teško realizirali u standardnim medijskim okvirima – podrazumijevaju prekogranično istraživanje u više zemalja EU, povezivanje s kolegama iz različitih zemalja Unije, potvrđene i inovativne metode istraživanja te originalne, inovativne i sveobuhvatne priče kao rezultat intenzivnog rada na predloženoj temi. Priznati troškovi uključuju putovanja, prijevod, plaćanje pristupa bazama podatka ili jednostavno, vrijeme potrebno za istraživanje teme. Fiksni troškovi kao troškovi ureda, investicije u opremu i troškovi produkcije nisu pokriveni. 

Prvi rok je 1. rujna, a više informacija potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.07.2017