Prekooceanske Perforacije | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Prekooceanske Perforacije

Festival Perforacije će u sklopu programa Time-Based Art Festivala (TBA) prezentirati izvedbene umjetnosti s područja Balkana.

  • A
  • +
  • -

Portland Institute for Contemporary Art (PICA) održava godišnji TBA Festival, koji okuplja umjetnike iz čitavog SAD-a, ali i diljem svijeta, na susretu suvremenih izvedbenih i vizualnih umjetnika. Slaveći svoju desetu godinu, festival će se održati od 6. do 16. rujna, a program Perforacija će biti izveden 10. i 11. rujna. 

Prvi TBA Festival je održan 2003., inspiriran različitim europskim i australskim festivalima, posebice iz onim Edinburgha i Adelaida. Kao multidisciplinarna platforma koja pruža prilike za stvaranje i prezentaciju novih radova, TBA je postao utjelovljenje kreativne životnosti svoje regije i savezne države, prikazujući nove i već etablirane umjetnike iz čitavog svijeta.

Ovogodišnje će festivalsko izdanje sadržavati i neka od imena koja je udruga Domino već predstavila u Hrvatskoj, poput Miguela Gutierreza i Keitha Hennessya, ali poseban će segment festivalskog programa biti posvećen i izvedbenim umjetnostima iz naše regije. U Portlandu će se tako predstaviti radovi umjetnika Petre Kovačić, East Rodea i Biljane Kosmogine, a umjetnički direktor festivala Perforacije, Zvonimir Dobrović, održat će predavanje naslovljeno Istočne granice o generaciji umjetnika koji djeluju na području istočne Europe.

Više o programu festivala saznajte ovdje

Izvor: Domino

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.09.2012