Prekoračenje uobičajenih društvenih normi | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Prekoračenje uobičajenih društvenih normi

Međunarodna umjetnička i produkcijska platforma Bacači sjenki organizira audiciju za dokumentarno-igrani film Na rubu pameti.

  • A
  • +
  • -

Film inspiriran istoimenim romanom Miroslava Krleže tematizira prekoračenje uobičajenih društvenih normi i izlazak iz konvencija u prostor pobune ili rizika. Odgovornosti i riskiranje, odustajanje od pobune, povratak u maticu konformizma i svakodnevne rutine, odnosno odvraćanje od ponora u koji gledamo sa "ruba pameti" -  teme su kojima se u filmu bavi redatelj Boris Bakal.

Na rubu pameti nastaje u koprodukciji sa Salamanca Group (Tel Aviv, Israel), CZKD & KBC (Beograd, Srbija) i Omada One/Off (Limasol, Cipar), uz potporu Europske kulturne fondacija, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ministarstva kulture Cipra i Grada Limassola. 

Audicija za film održat će se 2. i 3. lipnja u Kući za ljude i umjetnost Lauba. Pristupiti joj mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 99 godina, sa ili bez glumačkog iskustva, bez obzira na spol, vjersku ili nacionalnu pripadnost. Prijave se primaju do četvrtka, 30. svibnja, putem elektroničke pošte, nakon čega će produkcija svakog od kandidata obavijestiti o točnom vremenu audicije. Kandidati se mole da u prijavi navedu kontakt podatke, dob i kratki opis motivacije za sudjelovanje.

Bacači sjenki su neprofitna međunarodna umjetnička i produkcijska platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, posebice u području njihove primjene u urbanim prostorima. Osnovali su je 2001. Boris Bakal i Katarina Pejović, koji čine njezinu kreativnu i produkcijsku jezgru. Sjedište Bacača Sjenki je u Zagrebu. Sa svojim su projektima učestvovali na nizu manifestacija i festivala u zemlji i svijetu (Zagreb, New York, Bologna, Ljubljana, Graz, Pisa, Beograd, Dubrovnik, Križevci, Udine, Bjelovar, Genova, Podgorica, Sarajevo, Rijeka, Leiden…), te polučili priznanja i nagrade između ostalih, Specijalnu nagradu žirija BITEF-a 2007. (za predstavu Ex-pozicija: Proces_grad, drugi dio), Avazovog zmaja na MESS-u 2008. (za cjelokupnu trilogiju Proces_grad), Glavnu nagradu Oblak na PUF-u 2009. (za predstavu Ex-pozicija),  Specijalnu nagradu žirija BITEF-a 2009. (za predstavu Odmor od povijesti: Proces_grad, prvi dio) te Glavnu nagradu Oblak na PUF-u 2010. (za predstavu Odmor od povijesti).

Izvor: BS

 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.05.2012