Prekrasno i poremećeno | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Prekrasno i poremećeno

U Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića Alem Ćurin će zagrebačkoj publici predstaviti svoj strip List vode.

09.02.2016 , Zagreb - Booksa

FOTO: Jozica Krnić

Ima tome već četvrt stoljeća otkako je u Splitu osnovana grafička radionica Think Ink čiji je vlasnik, kreativni direktor i jedini djelatnik Alem Ćurin, nekadašnji ilustrator Feral Tribunea a danas časopisa Novosti. Ćurin je i autor Egostripera, po mnogima najbolje knjige o stripu objavljene kod nas. Iako je netom napunio šezdesetu, Ćurinu je ovo debitantski album, a izdavač je 2x2, izdavačka kuća specijalizirana za autorske projekte domaćih autora.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini iz serijala Strip-tease Matka Vladanovića, koja će se održati u utorak, 9. veljače u 19 sati, uz sudjelovanje autora Alema Ćurina i njegovog izdavača Vladimira Šagadina razgovarat će se o Listu vode, 'prekrasno poremećenu' posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu, potom upravo o Hugu Prattu, pa o Haroldu Fosteru, prirodi stripa i ilustracije, dalmatinskim antifašistima, bitci na Sutjesci i Georgesu Wolinskom.  

Strip-tease Matka Vladanovića serija je tribina koja se bavi suvremenim stripom, ponajprije, ali ne samo, onim hrvatskim i dio je Booksinog književnog programa nazvanog Književni budoar. Tribinu već četvrtu godinu osmišljava i vodi Matko Vladanović.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.02.2016