Prema jačanju kapaciteta i društvenog utjecaja | kulturpunkt

Vijesti Financiranje

<

Prema jačanju kapaciteta i društvenog utjecaja

Ministarstvo kulture 23. travnja je pokrenulo internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Programu dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima.

  • A
  • +
  • -

Kako je istaknuto u obrazloženju, ovim programom Ministarstvo kulture želi postići određene opće i posebne ciljeve. "Opći cilj je jačanje kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja neprofitnih medija, a posebni ciljevi su profesionalizacija novinarskog i autorskog rada u neprofitnim medijima, širenje informativnog opsega (broja tema) i relevantnosti sadržaja (pozadine informacija) postojećih općih i specijaliziranih neprofitnih medija kao i osnivanje novih neprofitnih medija".

Ministarstvo kulture poziva zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu Programa dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima najkasnije do 7. svibnja. Sve pisane komentare i prijedloge možete poslati na ovaj email, a poziv za sudjelovanje u javnoj raspravi, zajedno s Programom dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima, obrazloženjem programa te obrascem za sudjelovanje u internetskom savjetovanju objavljeni su na stranicama Ministarstva kulture. 

Izvor: Ministarstvo kulture 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 24.04.2013