Premještanje rasprave | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Premještanje rasprave

Na tribini u sklopu Krnje književnosti Andrija Škare i Monika Herceg razgovarat će o novim inicijativama, premještanjima fokusa i autoriteta.

30.06.2015 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Druga po redu tribina u serijalu Krnja književnost ulazi u prostor "lijepe" književnosti, beletristike, i odgovara na pitanje koje preokupira festivale ove godine – tko je ta mlada generacija pisaca koja se pojavljuje na domaćem književnom nebu? Otud i naziv tribine: "Nove inicijative, premještanje fokusa i autoriteta".

Namjera je premjestiti raspravu o mladoj hrvatskoj književnoj sceni s pozornica književnih festivala i dati joj oblik izravnog razgovora između mladih protagonista te mlade generacije pisaca i spisateljica. Nekoliko je ključnih pitanja koja se uvijek iznova postavljaju, a na koja će se osvrnuti i ova tribina: Što se događa kada se nova književna imena pojave na domaćoj književnoj sceni? Što ih razlikuje od njihovih prethodnika? Jesu li mladi književnici vidljivi i ako jesu, gdje, među kime? Može li ih se smjestiti pod kapu 'nove proze u trapericama' ili se tu krije puno više raznovrsnih stilova? U kolikoj im mjeri festivali i nagrade pomažu, ili im možda odmažu? Kako potaknuti književnu kritiku i postoji li još za njom potreba?

O ovim će pitanjima Tomislav Augustinčić, voditelj tribine, razgovarati s Monikom Herceg, mladom pjesnikinjom, voditeljicom natječaja Kvant književnosti i Andrijom Škarom, piscem, novinarom i televizijskim voditeljem, u utorak, 30. lipnja, u 19 sati u klubu Booksa.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.06.2015