Prepletanje rizične s intimnom stvarnosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Prepletanje rizične s intimnom stvarnosti

Predstava Else Mourlam i Sonie Borkowicz zasnovana je na proučavanju medijske eksploatacije i javnog mišljenja o terorizmu.

02.05.2017 - 03.05.2017 , Zagreb - AKC Medika

Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na prezentaciju umjetničke rezidencije mladih plesnih umjetnica Else Mourlam i Sonie Borkowicz, 2. i 3. svibnja, u 20 sati u Filmskom studiju AKC-a Medika. Nakon prezentacije bit će održan i razgovor.

Elsa Mourlam i Sonia Borkowicz od 11. travnja u AKC Medika razvijale su interdiciplinarnu plesnu predstavu inspiriranu terorističkim napadima What A Wonderful World. Izvedbu je konceptualno osmislila Mourlam te ju koreografski razradila s Borkowicz, dok video potpisuje Florian Eibel, a glazbu Tomas Novak, izvodeći ju s Christopherom Haritzerom (violina i saksofon). Predstavu očekuje premijera 25. svibnja na festivalu Tanz Hafen u Linzu. Umjetnice su svoju prvu predstavu Spectaculat'or, u suradnji s ostatkom Kolektiva B, postavile u AKC Medika u svibnju 2016, tokom jednomjesečne rezidencije u sklopu 19. Međunarodnog festivala alternativnog kazališnog izričaja – FAKI.

Kroz svoj rad proživljavaju slojeve povezanosti urbane, medijske, političke i, dakle, rizične stvarnosti s onom intimnom, koja počinje od usporavanja i odvija se prema unutra. Istražuju izvedbene procedure koje će izraziti unutarnji ritam obrade impresija. Predstava je zasnovana na proučavanju medijske eksploatacije i javnog mišljenja o terorizmu. 

Ulaz je besplatan.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u suvremenom performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene služimo kao hibridna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. SubScena je umjetnički projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.05.2017