Prepoznatljiv umjetnički potpis | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Prepoznatljiv umjetnički potpis

U Gunji će usprkos nedaćama biti održano peto izdanje Ljetne filmske škole.

FOTO: lgbsneak

  • A
  • +
  • -

Ljetna škola filma Gunja (LJŠFG) je projekt koji su pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti Zagreb, Fakulteta političkih znanosti Zagreb te osnivači i članovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) 2010. godine u želji da svoje stečeno znanje prenesu mladim SKIG - ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice.

Unatoč situacijama koje su Gunju zadesile zbog elementranih nepogoda i s kojima se još uvijek bore, 5. Ljetna škola filma Gunja ipak će biti održana od 8. do 13. kolovoza u Gunji. Riječ je o projektu koji SKIG-ovci uspješno i redovito vode i razvijaju u sve opširniju i prepoznatljiviju školu filma unutar Hrvatske, ali i u inozmestvu, čiji filmski produkti uspješno odlaze na filmske festivale i revije. 

Ove godine polaznici ljetne škole mogu birati između dokumentarne radionice, u kojoj će ove godine naglasak biti na snimanju i montiranju u službi teme koja se obrađuje u novinarstvu, te Street Art radionice, u kojoj će se polaznici baviti slikarskim tehnikalijama i maljanjem po zidovima Gunjanskih kuća.

Voditelji radionica, kao i svake godine, biti će iskusni SKIG-ovci prepuni znanja i iskustva, a opet pristupačni i otvoreni, tako da od njih možete puno naučiti i dobro se zabaviti. Kao i svake godine, Škola je za sudionike besplatna. 

Organizator 5. Ljetne škole filma je Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja – SKIG, uz potporu Hrvatskog filmskog saveza.

Izvor: HFS

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.08.2014