Presjek aktualnih projekata | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Presjek aktualnih projekata

Danima otvorenih vrata Institut za povijest umjetnosti predstavlja istraživanja koja provodi u poljima povijesti umjetnosti, arhitekture, urbanizma i vizualne kulture.

21.03.2018 - 22.03.2018 , Zagreb - Institut za povijest umjetnosti

FOTO: Institut za povijest umjetnosti / Facebook

U srijedu i četvrtak, 21. i 22. ožujka  Institut za povijest umjetnosti održava Dan otvorenih vrata kojima široj javnosti žele približiti istraživanja koja Institut provodi u poljima povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, vizualne kulture, a osobito u radu na valorizaciji i prezentaciji hrvatske kulturne baštine.

Ove godine za posjetitelje su pripremili program koji pruža presjek aktualnih projekata Instituta, predstavljajući kroz pojedine točke programa rezultate istraživanja u tijeku te najavljujući projekte i izdanja čija je provedba tek predstoji. Posjetitelji će tijekom dva dana programa imati priliku poslušati znanstvenike Instituta i njihove vanjske stručne suradnike okupljene oko okruglog stola o projektu Umjetničke topografije Hrvatske i u razgovoru o suvremenom razumijevanju i aktualnim problemima kulture stanovanja. Predstavljaju najnovije rezultate primijenjenih istraživanja u području zaštite i obnove spomeničke baštine te aktualne i realizirane projekte pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost. U punom duhu otvorenih vrata posjetiteljima će imati uvid u rad bibliotečne i dokumentacijske službe Instituta na očuvanju i prezentaciji vrijedne građe iz zbirki Arhiva, donacija i ostavština.

Program Dana otvorenih vrata završava u četvrtak predstavljanjem novih nakladničkih projekata Instituta i aktualnog broja Radova Instituta za povijest umjetnosti, znanstvenog časopisa koji kontinuirano izlazi već 45 godina.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.03.2018