Presjek filmova, maketa i slika | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Presjek filmova, maketa i slika

Koristeći specifičnu arhitekturu, radovi Marka Tadića djeluju poput umanjenih galerijskih ili muzejskih poligona i nude vizualnu reviziju svakodnevne optike.

07.07.2017 - 30.07.2017 , Rijeka - Mali salon

U petak, 7. srpnja u 20 sati u Malom salonu otvorenje je izložbe Marka Tadića Completion through.

Koristeći specifičnu arhitekturu, Tadićevi radovi djeluju poput umanjenih galerijskih ili muzejskih poligona i nude vizualnu reviziju svakodnevne optike kao i izložbenih okvira, pravila postavljanja i prikazivanja. Hibridnim formama mijenjaju konvencionalni dojam izložbenog prostora, odustaju od njegovih zidnih gabarita i uobičajenog nizanja predmeta uz zadane pregrade. Riječka izložba predstavlja presjek Tadićevih filmova, maketa i skica nastalih unazad šest godina. Karakterizira ju posveta mediju crteža kao podlozi mišljenja i imaginacije te metodi kolaža kao načinu spajanja i rekomponiranja pojedinačnih elemenata u šire strukture, 'upakirane' unutar različitih formi i formata, od animiranog filma do studija ili skica, knjiga i objekata. Izdvajanje radova za izložbu vodi se nastankom instalacije Man standing in a Museum looking at something (2017.) i nastankom animiranih filmova, Moving Elements (2016.), Until a breath of air (2015.), We used to call it: Moon (2011.), stvarajući poveznice između izloženih filmova i instalacije te materijala koji je prethodio i utjecao na njihovo oblikovanje (..). 

U vrijeme trajanja izložbe, u utorak, 11. i 18. srpnja od 11 do 13 sati, odvijaju se radionice za djecu od 7 do 12 godina, otovrenog tipa, a prijave se vrše na mail adresu ili broj telefona: 051 49 26 15.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 05.07.2017