Presjek najboljeg od studentskog filma | kulturpunkt

Najave Festival

<

Presjek najboljeg od studentskog filma

Povodom treće Revije studentskog filma, Zagreb će na tri dana postati sjecište mladih filmskih strujanja kao i mjesto susreta autora iz Hrvatske i regije.

27.10.2017 - 29.10.2017 , Zagreb - MM centar

Preko puta, Pavle Kocanjer

  • A
  • +
  • -

U naletu jesenskih boja 3. Revija studentskog filma od 27. do 29. listopada donosi šarolikost filmskog programa u MM centar. Osim presjeka domaće studentske filmske produkcije, Revija u popratnom programu predstavlja najbolje sa Student International Film Festivala te najnovija ostvarenja studenata i studentica s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Uz opsežan i bogat filmski program, u sklopu Revije održat će se dvije atraktivne radionice.

Zahvaljujući suradnji Udruge za promicanje studentskih aktivnosti (UPSA) i Studentskog centra, Zagreb će na 3 dana postati sjecište mladih filmskih strujanja kao i mjesto susreta te povezivanja filmskih autora iz Hrvatske i regije. Ukupno će 53 filmskih autora i autorica sudjelovati u dosad najraznolikijem programu studentskog filma u Hrvatskoj. Budući doktori, komunikolozi, novinari, sociolozi, informatičari, FER-ovci te studenti umjetničkih usmjerenja – svi ubačeni u jedan uzavreli lonac iz kojeg će masterschef žiri u sastavu Milena Zajović, Katerina Duda i Vedran Šuvar nagraditi najbolje.

Osim 14 filmova u nenatjecateljskom bloku Dodatni kratkiši, Revija donosi i najbolje od svjetske studentske produkcije u programu STIFF on the road 2017. U gostujućem popratnom bloku FDU u gostima prikazuju se najnoviji studentski radovi s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Tijekom Revije će se održati besplatne fotografske radionice u suradnji s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca. Ako vas zanima kreativni aspekt klasične kemijske obrade fotografije, a pojam mračna komora izaziva stvaralačku znatiželju i uzbuđenje, obavezno se prijavite.

Ulaz na sve programe je besplatan, a sve detalje potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.10.2017