Press film festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Press film festival

Natječaj za prijavu dokumentarnih filmova posvećenih novinarstvu.

ROK: 01.05.2017

PRESS FILM FESTIVAL, festival međunarodnog karaktera, posvećenom novinarstvu koji je neka vrsta homagea Gordanu Ledereru, koji je prije 26 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine.

Press film festival koji okuplja filmove što tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su „IZBJEGLICE“ i „GOVOR MRŽNJE“.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017. 

Filmovi na temu „izbjeglice“ i „govor mržnje“ mogu biti u bilo kojem formatu, te bez vremenskog ograničenja. 

Filmovi za selekciju (ogledne kopije) mogu se, umjesto na DVD-u, slati i kao linkovi na nekom video servisu. Uz naslov filma, potrebno je napisati i opis filma, te detalje o dokumentarnom filmu, kao i autoru filma. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Prijava filmova šaljite na e-mail adresu ili na adresu:

EKS – ekološko kulturna scena

Vladimira Nazora 12

44 430 Hrvatska Kostajnica

Nakon pregledavanja prispjelih dokumentarnih filmova, o konačnom izboru do 10. svibnja 2017. obavijestit će se autore. Festival će se održati u Hrvatskoj Kostajnici početkom rujna, a organizatori su Partnerstvo za društveni razvoj i Ekološko kulturna scena. Uz projekciju filmova, organizirati će se cijeli niz izložbi fotografija, tribine i predstavljanje publikacija na ovogodišnju temu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 24.02.2017