Pretenciozan, zastario ili neukusan | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Pretenciozan, zastario ili neukusan

Predstava u režiji i dramaturgiji Renate Carole Gatice i koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec Kiko istražuje što se događa pomicanjem granice kada "kitsch" postaje umjetnička kategorija.

04.12.2014 - 07.12.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Premijera plesne predstave SOLA u režiji i dramaturgiji Renate Carole Gatice i koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec Kiko, održat će se u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak, 4. prosinca, s početkom u 20 sati. Reprizna izvedba slijedi u nedjelju, 7. prosinca, u 20 sati, također u Zagrebačkom plesnom centru. 

U predstavi pratimo istraživanje i integraciju triju osi, kombinirajući elemente "kitscha" kao pojma koji definira umjetnost koja se smatra inferiornom kopijom postojećeg stila, gdje se on također koristi u smislu slobodnijeg odnosa prema bilo kojoj umjetnosti koja je pretenciozna, zastarjela ili neukusna.

Kroz refleksiju na opus španjolskog redatelja Pedra Almodovara, autorica nastoji odgovoriti na pitanje: što se događa pomicanjem granice kada "kitsch" postaje umjetnička kategorija, suvremena estetska kategorija koja podrazumijeva pretjerivanje, prenaglašenost, jednostavno "too much", kao bazične elemente izražavanja emocija i senzibiliteta. 


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.12.2014