Previously unreleased | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Previously unreleased

Željko Badurina predstavit će se izložbom neposlanih razglednica iz serije Post Art 2005 – 2011.

14.11.2011 - 26.11.2011 , Zagreb - Academia Moderna
  • A
  • +
  • -

Post Art projekt Željka Badurine započeo je još 2005. godine, i sad dok je u šestoj godini svojeg trajanja, autor ne misli da će projekt uskoro biti završen. Post Art je serija razglednica, koje u najboljoj maniri mail arta, autor svakih dva do tri tjedna šalje poštom, uglavnom svojim prijateljima, umjetnicima, kolegama i raznim likovima koji djeluju na području suvremene likovne umjetnosti u Hrvatskoj.

Format razglednice koja se šalje je redovito identičan, 10 x 13cm, i šalje se poštom. Primatelji razglednica, koji su do sada već naučili omotnice prepoznavati od prve – prema obliku i boji slova, imaju tako redovito priliku osjetiti onu napetost koju poznajemo iz vremena kada je sva korespondencija stizala poštom, trenutak u kojem otvaramo omotnicu, znatiželjno očekujući upoznati se sa njezinim sadržajem.

Ovim mail art projektom Badurina ispunjava sve povijesne funkcije ove vrste komunikacije, od namjere umjetnika da djeluju grupno i da osobni komentar zamijene zajedničkim, da sagrade međusobno povezanu grupu pojedinaca koja međusobno komunicira, svojevrsnu mrežu istomišljenika, da omogući komunikaciju nekomercijalnom formom, te da realizira slobodnu komunikaciju.

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 14. studenog u 19 sati. Razgovor s umjetnikom najavljen je za srijedu, 23. studenog također u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 26. studenog.


 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 14.11.2011