Prevrednovanje pojmova | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

Prevrednovanje pojmova

Reader konferencije Ideja radikalnih medija, održane ljetos u Multimedijalnom institutu, dostupan je na stranicama Monoskopa.

  • A
  • +
  • -

Konferencija Ideja radikalnih medija održana je u lipnju 2013. godine kao dio projekta Prošireni estetički odgoj, u suradnji organizacija Berliner Gazette, Kontrapunkt, Kuda.org, Multimedijalni institut i Mute. Konferencija je organizirana u kontekstu tadašnje izložbe Izgledi Arkzina u Galeriji Nova, a na stranicama Monoskopa dostupan je i katalog izložbe.

"No, konferencija i sam reader imaju širi cilj", navode u uvodniku dvojezičnog izdanja urednici Tomislav Medak i Petar Milat, "S jedne strane, htjeli smo se prisjetiti praktičnih artikulacija i dikurzivnih reartikulacija radikalnih medijskih praksi u umjetnosti, javnoj komunikaciji i političkom djelovanju tijekom posljednja dva desetljeća. S druge strane, htjeli smo prevrednovati pojam radikalnih medija iz jedne šire historijske perspektive kao i kritičke perspektive sadašnjeg društvenog trenutka".

Reader sadrži eseje Clemensa Appricha, Erica Kluitenberga, Jodi Dean, Mattea Pasquinellija, Branke Ćurčić, Alessandra Ludovica, Anthonyja Ilesa, Joanne Richardson, Vere Tollmann, Katarine Peović Vuković i Ane Peraice.

Reader možete besplatno preuzeti ovdje.

Izvor: monoskop / Fotografija: Tomislav Medak

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.01.2014