Prezentacija i prijatelji | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Prezentacija i prijatelji

Na radionici-predavaonici Kino kluba Zagreb predavačica i sudionici ulaze u tematiku "prezentacije", što ona točno podrazumijeva i na koji način se izvodi.

ROK: 22.10.2019

Prezentacija vlastitog rada jedna je od najomraženijih aktivnosti u kojima su filmaši, ali i stvaratelji općenito, "primorani" sudjelovati. Ili to često tako doživljavamo - kao "nužno zlo", (ne)priliku za blamažu ili sram. 

Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti na vlastitu i opću dobrobit, bavit će se predava-radionici Prezentacija i prijatelji, voditeljice Petre Zlonoge. 

Radionica-predavaonica zamišljena je u četiri susreta na kojima predavačica i sudionici ulaze u tematiku "prezentacije", što ona točno podrazumijeva i na koji način se ona izvodi a da je na radost i prezentera i publike.

Za predava-radionicu nije potrebno pisati prijavu te nema selekcije, već se zainteresirane polaznike moli da se sa svojim kontaktom najave na mail, najkasnije do 22. listopada. 

Od polaznika se očekuje aktivno sudjelovanje i dolazak na sva četiri termina, koji su sljedeći:  24. listopada, 29.listopada, 31.listopada i  5.studenog od 19 do 20.30 sati.

Prva 3 termina su koncipirana kao predavanja na kojima se sagledava što zaista prezentacija jest te proučava i "čupa" korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tematiku. Također, radi se na analizi najefikasnijih prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina. Na kraju radionice, na četvrtom okupljanju, primjenjuje se naučeno kroz kratke, individualne prezentacije na zadane teme.

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Autorica je nagrađivanih studentskih filmova. Voditeljica je niza filmskih radionica za djecu i profesionalce.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.10.2019