Preživljavanje u ekstremnim uvjetima | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Preživljavanje u ekstremnim uvjetima

U sklopu festivala Smoqua, Građani/ke svom gradu organiziraju izložbu Ane Hoffner Iscrpljeno vrijeme: 'drag' u vremenima rata.

13.10.2017 - 04.11.2017 , Rijeka - Križanićeva 6a

After the Transformation, video, colour/sound, Foto: Yasmina Haddad, 2013

U sklopu Smoque, prvog festivala queer i feminističke kulture u Rijeci koji LORI organizira u suradnji s udrugama, kulturnim ustanovama te istaknutim osobama s područja queer i feminističke kulture iz lokalne zajednice i regije, Građani/ke svom gradu organiziraju izložbu Ane Hoffner Iscrpljeno vrijeme: 'drag' u vremenima rata.

Izložba ostaje otvorena od 13. listopada do 4. studenog u Križanićevoj 6a.

Ana Hoffner na izložbi Iscrpljeno vrijeme: 'drag' u vremenima rata predstavlja seriju radova koji tematiziraju subjektivnu, unutrašnju percepciju vremena i način kreiranja pamćenja kroz fokus na trenutak transformacije, diskontinuiteta, procjepa i njihovih posljedica – kada narativ ima mogućnost krenuti u nebrojeno smjerova. Iscrpljeno vrijeme slijedi nakon kriza, konflikata i ratova.

Na temelju priča, izvještaja, činjenica i eksperimenata, svojim video instalacijama, fotografskim radovima i objektima Ana Hoffner vodi posjetitelj(ic)e izložbe prema raznorodnim narativima. Podnaslov Drag u vremenima rata proizlazi iz kontinuiranog podrivanja jednoznačnih i binarnih kategorija roda u radu Hoffner. Riječ je o podrivanju koje se ne oslanja nužno na afirmaciju "alternativnih" vizura roda, već na smještanje tih vizura u krizne zone, kao nužnost, oblik otpora i preživljavanja u ekstremnim uvjetima.

Performansi, video i foto instalacije Ane Hoffner traže načine da predstave vremena, odnose i prostore između uhodanih perspektiva. Hoffner se koristi metodama aproprijacije, poput ponovnog insceniranja fotografija, intervjua i izvještaja ili odvajanja tijela od glasa, zvuka od slike. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.10.2017