Priča o dvije radnice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Priča o dvije radnice

Novi rad iz serije Anonimno, mlade umjetnice Liberte Mišan, nastaje ispitivanjem vlastitog nerazumijevanja, odgovornosti, prešutnih sudjelovanja i otpora.

12.07.2017 - 07.08.2017 , Pula - Galerija Singular
  • A
  • +
  • -

Povodom prve samostalne izložbe mlade umjetnice Liberte Mišan u galeriji Singular u Puli, nastaje novo djelo iz ciklusa Anonimno. Prve dvije fotografije iz ciklusa, nastale su 2014. godine, a portretirane žene su čistačice s riječke Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je umjetnica studirala.

Liberta Mišan, kako sama kaže, fotografira žene koje su godišta njene mame i koje su umorne. To su žene koje zna iz viđenja, pozdravlja dok prolazi hodnicima akademije - no tko su one zapravo?

"Ranije, kad god bih govorila o radu Anonimno, izložila bih priču o dvije žene, radnice. Novi rad iz serije Anonimno nastaje ispitivanjem vlastitog nerazumijevanja, vlastite odgovornosti, prešutnih sudjelovanja i otpora."

Liberta Mišan rođena je 1990. godine u Puli. Magistrirala je 2015. godine na studiju Medijskih umjetnosti i praksi unutar modula Scenografski prostori, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Uz umjetničko stvaralaštvo, djeluje i kao kazališna scenografkinja, te je u svibnju ove godine bila na masterclassu ArtDepartment Masterclass u Reykjaviku. 

Izlagala je na skupnim izložbama u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, VN galeriji u Zagrebu, Muzeju grada Splita i u Forum Stadtpark u Grazu, Austriji.

Otvorenje izložbe je 12. srpnja u 21 sat, a može se pogledati do 7. kolovoza.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.07.2017