Priče iz snova | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Priče iz snova

Zvučni teatar U sjeni valova francuskog elektroakustičnog dua Kristoff K.Roll na Zrinjevcu otvara 6. Ganz novi festival.

13.10.2016 - 14.10.2016 , Zagreb - Zrinjevac

Francuski institut u Hrvatskoj i Ganz novi festival pozivaju zainteresirane da 13. i 14. listopada u 17, 18.30 i 20 sati u najstarijem i najljepšem zagrebačkom parku uživaju ležeći u udobnim ležaljkama te slušaju priče iz snova koje su Carole Rieussec i J-Kristoff Campsza za vrijeme svoje rezidencije u Zagrebu prikupili, a zatim preradili, uredili te upotpunili glazbom. Ulaz na program je besplatan.

„Najprije je tu izvedba koju svi slušaju ležeći, započinjući sa živim prikazom zvukova koji nas okružuju i generalne atmosfere stvorene događanjem, krajolikom i dobom dana ili noći. Potom slijede zvukovi i glasovi inspirirani identitetom mjesta, tvoreći pritom instantnu zvukovnu kompoziciju. Na kraju, slušamo priče iz snova koje smo prikupili, preradili, uredili i obilježili glazbom koja prati slušatelje/ice na tom snovitom putovanju.

Svaka je sesija, kao i san, drugačija.

Paralelno s ovim javnim događanjem, radimo i na prikupljanju snova za Knjižnicu priča iz snova. Kako bismo poboljšali svaku novu audio-govornu siestu, snimamo snove koje nam govore slušatelji/ce voljni igrati tu igru. Uređujemo i prerađujemo te snove kako bismo ih uključili u nadolazeće sieste“, pojasnili su autori projekta.

Kristoff K.Roll je sound art duo nastao u Parizu 1990. godine, a čne ga Carole Rieussec i Jean-Kristoff Camps. Ovaj muzički dvojac stvara izvanredni „višeulazni zvukovni labirint“. Kreću se od akuzmatske i  elektroakustičke improvizacije prema zvukovnom teatru, kroz radio umjetnost, instalacije, tekstualne kompozicije i izvedbu. Vrijeme, prostor i objekti glavne su okosnice njihova pisanja.

Produkciju projekta potpisuje Bérangère Mabé.

Ganz nove besplatne ulaznice mogu se preuzeti na dan izvedbi na blagajni Teatra &TD, Savska cesta 25, od 11 sati i u parku Zrinjevac od 15 sati do početka izvedbi.

Više o Ganz novom festivalu potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.10.2016