Priče u mraku | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Priče u mraku

Galerija Močvara predstavlja umjetnika Damira Očka i njegove neobične zvučno-vizualne priče.

10.04.2011 - 16.04.2011 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 10. travnja, Galerija Močvara u Pogonu Jedinstvo predstavlja dva video rada uspješnog umjetnika i skladatelja Damira Očka. Ono što vas očekuje su neobične zvučno-vizualne priče. U video radu The moon shall never take my voice pogledajte i poslušajte tri pjesme u zanimljivoj interpertaciji znakovnog jezika - o Gustavu Mahleru i bubnjevima u pogrebnoj povorci, Johnu Cageu koji osluškuje vlastiti živčani sustav te Neilu Armstrongu kako viče na Mjesecu. Potom se u radu The age of happiness prepustite utopijskim i bizarnim vizijama inspiriranim djelom Aleksandra Skrjabina, čiji je cilj bio gledatelje dovesti do višeg stanja svijesti nakon čega bi uslijedio kraj svijeta.

U sklopu događaja održava se i afterparty u klubu Močvara, a otvorenje počinje u 20 sati. Izložba se može pogledati sve do 16. travnja u radno vrijeme Galerije: od ponedjeljka do četvrtka između 18 i 21 sat, petkom od 18 do 24 sata, a subotom je otvorena od 18 do 22 sata. Ulaz je slobodan.

Organizatori su Udruženje za razvoj kulture - URK, klub Močvara i KONTEJNER – biro suvremene umjetnicke prakse, a kustosice Tihana Bertek i Ivana Jelaca.

Više informacija potražite ovdje.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 05.04.2011