Prijave za Animafest | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Prijave za Animafest

Animafest Zagreb 2011 posvećen dugometražnom animiranom filmu održat će se od 31. svibnja do 5. lipnja 2011. godine.

08.10.2010 - 03.03.2011
Za natjecateljski program festivala prijaviti se mogu dugometražni animirani filmovi završeni u 2009., 2010. ili 2011. godini, u trajanju od 60 minuta ili duže. Rok za prijavu je 1. ožujka 2011.

Sudjelovati mogu svi animirani filmovi koji su u skladu s ASIFA-inom definicijom animacije ('Umjetnost animacije je stvaranje pokretnih slika korištenjem raznih tehnika osim živih slika'), a koji su u skladu s dolje navedenim zahtjevima mogu ući u natjecateljski program. Vrijeme trajanja: 60 minuta ili duže. -Preko 50% filma mora sadržavati animirane sekvence. Rad mora biti predstavljen na jednom od sljedećih formata: 35 mm, 16mm, Betacam SP PAL, Digital Betacam PAL , HD Cam. Dugometražni animirani filmovi moraju biti završeni 2009. godine ili kasnije, pod uvjetom da prethodno nisu bili uvršteni u program Animafesta.

Nije potrebna ulazna naknada za prijavljivanje rada. Online prijave dostupne su na službenim internetskim stranicama Animafesta. Za svaki film potrebno je ispuniti zasebnu prijavnicu. Rok za prijavu je 01. ožujka 2011. Selekcijski primjerak filma treba pristići na DVD-u (PAL, multiregionalni). Nakon ispunjavanja i podnošenja prijave putem interneta, prijavnicu je potrebno isprintati i potpisati te je poslati zajedno sa selekcijskim primjerkom filma na DVD-u i dodatnim materijalima na CD-u ili DVD-u u Animafestov ured. Prihvaćene će biti samo ispravno ispunjene i potpisane prijavnice. 

Dodatni materijali koji treba priložiti na CD-u ili DVD-u su:

- redateljeva biografija, filmografija i popis nagrada;
- fotografija redatelja;
- 4 fotografije iz filma (300dpi);
- dijalog lista na engleskom jeziku;
- sinopsis filma za katalog;
- press kit (nije obavezno)

Svi materijali trebaju pristići u Animafestov ured na adresi:
Animafest Zagreb – Svjetski festival animiranog filma
c/o: Hulahop d.o.o.
Nova Ves 18/3
10 000 Zagreb

Molimo da napomenete 'Bez komercijalne vrijednosti, samo u kulturne svrhe'. Etiketu za slanje možete preuzeti na Animafestovim internetskim stranicama.

Filmovi s dijalogom ili pripovijedanjem na svim jezicima osim na engleskom moraju imati engleske podnaslove. Selekcijski primjerak mora biti posljednja varijanta filma. Nedovršeni filmovi neće se razmatrati. Selekcijski primjerak filma na DVD-u neće se vraćati, već će biti uvršten u Animafestovu filmsku videoteku. Festival zadržava pravo korištenja filmova u nekomercijalne, edukacijske svrhe.

Sve programe selektira festivalski umjetnički ravnatelj Krešimir Zimonić. Popis radova za natjecateljski program ili popratne programe bit će objavljen na internetskoj stranici Animafesta do 15. travnja 2011. Autori svih filmova koji su primljeni u natjecateljski program dobit će detaljnu informaciju o rezultatima e-mailom. Odgovarajuće filmske kopije ili drugi dozvoljeni formati za natjecateljski program moraju stići u Zagreb do 15. svibnja 2011. Naputci o slanju radova posebno će se dogovarati sa svakim producentom ili distributerom. Producenti (distributeri) moraju omogućiti filmsku kopiju, 16mm, 35mm, Betacam SP PAL, Digital Betacam PAL ili HDCam najbolje kvalitete. Festival pokriva trošak vraćanja poštom svih filmova izabranih za bilo koji festivalski program. Svaki drugi zahtjev za slanje rada mora se dogovoriti unaprijed uz odgovarajuću uplatu sudionika.

Međunarodni žiri Animafesta ima 3 člana, od toga jednog iz Hrvatske. Svi moraju biti iz područja animacije, bilo kao redatelji, dizajneri, predavači, producenti ili kritičari. Žiri će ocjenjivati sve filmove u konkurenciji.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.10.2010