Prijavite se na 10. Školicu! | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Prijavite se na 10. Školicu!

U listopadu započinje deseti ciklus Kulturpunktove školice, programa neformalnog novinarskog obrazovanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti.

Piše: Kulturpunkt.hr
  • A
  • +
  • -

Kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade novinare i autore za pisanje o temama iz tog područja, već deset godina organiziramo jedinstveni edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica

Školica obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim i medijskim politikama. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog djela. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr. 

Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada 2018. do veljače 2019. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu, 1. listopada.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 17. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program Školice

Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 24. rujna. 

Edukacijski program provodi udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnik portala Kulturpunkt,hr, u suradnji s Multimedijalnim institutom i net.kulturnim klubom MaMa, a podržavaju ga Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture i Zaklada Kultura Nova.

 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 20.08.2018