Prijavite se na Liburnia Film Festival! | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Prijavite se na Liburnia Film Festival!

Pozivaju se autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za Liburnia Film Festival.

ROK: 15.05.2017

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 15. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 21. do 25. kolovoza 2017. godine u Opatiji.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2016. ili 2017. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu. Organizatori će prihvatiti i filmove koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ako producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2015. godine.

Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a rezultati će biti poznati početkom srpnja.

Prijaviti se može putem online prijavnice na službenim festivalskim stranicama. Na istom se mjestu nalaze i pravila za prijavu filma.

Peteročlani žiri LFF-a nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film (filmovi autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije). Bit će dodijeljene i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će izabrati svog favorita.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.03.2017