Prijem novih članova/ica u HDLU | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Prijem novih članova/ica u HDLU

Na natječaj mogu se prijaviti umjetnici/e s odgovarajućom stručnom spremom, kao i oni koji su ostvarili minimalno pet godina iskustva u umjetničkom radu i izlaganju.

ROK: 14.11.2019
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika je nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga čiji su članovi likovni i multimedijski umjetnici različitih umjetničkih izraza i svih generacija. HDLU je najstarije strukovno udruženje umjetnika, osnovano 1968., koje djeluje na nacionalnoj razini. Sjedište HDLU-a je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Meštrovićevom paviljonu na Trgu žrtava fašizma 16, Zagreb. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika godišnje organizira ili sudjeluje u organizaciji tridesetak izložbi kroz četiri različito profilirana galerijska programa (galerija Bačva, galerija Prsten, galerija PM, galerija Karas), čime pokriva gotovo sve segmente umjetničkog izraza – od velikih nacionalnih i međunarodnih manifestacija, do projekata u novim medijima bliskih eksperimentu.

Učlaniti se mogu hrvatski državljani/ke ili strani državljani/ke s prebivalištem ili privremenim boravištem u Republici Hrvatskoj s odgovarajućom stručnom spremom (likovna akademija ili završeni sedmi stupanj pedagoške akademije – likovni smjer ili odgovarajuće strukovno obrazovanje u inozemstvu) koji trajno djeluju na području likovnoga i multimedijskog stvaralaštva.

Iznimno, redovitim članom HDLU‐a može postati i osoba koja nema odgovarajuće obrazovanje, ali koja ispunjava kriterije iz pravilnika o primanju u članstvo i to dokaže potrebnom dokumentacijom za razdoblje od najmanje pet  kontinuiranih godina, a čije likovno i/ili multimedijsko umjetničko stvaralaštvo i javno djelovanje znači doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

Više informacija o načinu prijave i selekcijskom postupku potražite u punom tekstu natječaja.

Rok za prijavu je 14. studeni.

 

 

 

 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 15.10.2019