Prijenos koreografsko-plesnih znanja | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Prijenos koreografsko-plesnih znanja

Zadarski plesni ansambl i Plesni odjel glazbene škole Blagoje Bersa ugošćuju plesno-koreografsku radionicu Antitijela izvedbenog kolektiva BADco.

18.11.2016 - 20.11.2016 , Zadar - Razne lokacije

FOTO: Dinko Rupčić

  • A
  • +
  • -

Antitijela su istraživački projekt izvedbene skupina BADco. usmjeren na prijenos koreografsko-plesnih znanja akumuliranih u posljednjih 17 godina rada skupine, iniciran s namjerom da se znanja koja budu “skrivena” u plesnim izvedbama, konkretno – metodološke alatke i poetičke preokupacije, zabilježe te kroz praktičan rad prenesu mlađim generacijama plesnih umjetnica, ali i šire zainteresiranoj publici.

U tom projektu su u 2015. sudjelovale i mlade zadarske plesne umjetnice Josipa Štulić, Matea Bilosnić i Filipa Bavčević, plesna umjetnica i učiteljica plesa Iva Hladnik, plesačica, istraživačica Bertha Bermudez i dramaturginja Bojana Cvejić.

Radionicu Antitijela, koja se održava od 18. do 20. studenog u Zadru, vodit će Nikolina Pristaš u suradnji s Josipom Štulić. Radionica će se održati u plesnoj dvorani Glazbene škole i plesnoj dvorani Zadarskog plesnog ansambla.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.11.2016