Prijevod knjige Homo climaticum | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Prijevod knjige Homo climaticum

Zelena akcija raspisuje natječaj za prijevod zbirke kratkih priča i kratkih pjesničkih formi na engleski jezik.

ROK: 19.11.2017

Zelena akcija u sklopu projekta "School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and Beyond" raspisuje natječaj za prijevod visoke zahtjevnosti knjige "Homo climaticum" na engleski jezik.

"Homo climaticum" je zbirka kratkih priča i kratkih pjesničkih formi koju su zajedno izdale Zelena akcija i Kulturtreger/Booksa, kao rezultat natječaja "Klimatska fikcija". Preko 100 radova je probrano od strane stručnog žirija te je rezultat knjiga "Homo climaticum". Kako se projekt School of Sustainability provodi na razini više zemalja EU, cilj nam je prijevodom proširiti doseg knjige i njezinog sadržaja.

Zainteresirani_e prevoditelji_ce trebaju nam poslati službenu ponudu, kratak životopis i reference te probni prijevod fragmenta (jedan ulomak iz priče te jedna pjesma) prevedeni na engleski. 

Rok za dostavu je 19. studeni te se prijave bez svih dokumenata neće moći uzeti u obzir. Komisija će o ponudama odlučivati nakon roka te će odabrana osoba biti obavještena najkasnije do 24. studenog. 

Rok za završetak prijevoda je 20. prosinac 2017. godine. Maksimalan ukupni trošak (bruto) nagrade koji može biti ponuđen je 15 000 kuna.

Ponude, životopise i probne prijevode pošaljite na mail adresu, te se preko tog maila slobodno obratite s eventualnim upitima.

Ostale informacije i fragmente za prijevod potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.11.2017