Prilagodba audiovizualne kulture | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Prilagodba audiovizualne kulture

U sklopu projekta Film svima, ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama održava se projekcija filma Naseljenici - naši novi susjedi s puškama.

23.01.2017 , Rijeka - Filodrammatica

Barbara Babačić, Naseljenici - naši novi susjedi s puškama

  • A
  • +
  • -

Održava se prva projekcija u sklopu projekta Film svima, ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama koju koju organizira Filmaktiv u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka s ciljem prilagodbe audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.

Projekt Film svima otvara film riječke redateljice Barbare Babačić, Naseljenici - naši novi susjedi s puškama, nastao u Filmaktiv produkciji koji se ovog puta prikazuje s hrvatskim titlovima prilagođenim gluhim i nagluhim osobama. Na projekciji će prisustvovati i redateljica filma. 

Projekcija će biti održana u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 18 sati u Filodrammatica Dvorani. Ulaz na projekciju je slobodan. 

Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.01.2017