Prilika za suočavanje s publikom | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Prilika za suočavanje s publikom

Deveto izdanje revije DeSADU donosi čitanje sedam dramskih tekstova studenata i studentica Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.

04.11.2017 - 07.11.2017 , Zagreb - F22: Nova akademijska scena ADU

FOTO: DeSADU / Facebook

Deveta po redu Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti - DeSADU održat će se od 4. do 7. studenoga u Zagrebu u Novoj akademijskoj sceni F22.

DeSADU je prilika za mlade dramaturge i nadolazeće autore da javno prezentiraju svoje nove dramske radove i tako pred publikom izravno ispitaju funkcioniranje svojih tekstova, za što nemaju prilike u redovnom nastavnom procesu. Festival je natjecateljskog tipa, a najbolji dramski tekstovi uprizoruju se na kazališnoj reviji KRADU.

Glavni program ovogodišnje revije čine čitanja sedam dramskih tekstova studenata Akademije dramske umjetnosti. Čitani će biti Muškarci i Žene: Žene i Muškarci Nike Korenjak, Hipolit iz predgrađa Mihovila Rismonda, Pjesma mrtvoj djeci Dorotee Šušak, Marta i sedam strahova Ivane Vuković, Ne može se prevesti na hrvatski Josipe Ive Delić, Nostalgija Mateje Posedi i Drama vulgaris Luke Vlašića.

Okrugli stol Politike gledanja u kojem sudjeluju Goran Pavlić i Sibila Petlevski ovogodišnje je popratno događanje.

Ulaz na sva čitanja je Slobodan, a detalji o programu dostupni su na Facebook stranici događanja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 02.11.2017