Print Zine | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Print Zine

Radionica izrade fanzina namijenjena je mladima do 35 godina koji se žele educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, a održat će se u Prostoru urbane kulture u Fažani.

ROK: 15.12.2021
  • A
  • +
  • -

Udruga Prostor urbane kulture organizira besplatnu radionicu izrade fanzina koja će se održati od 16. do 20. prosinca u prostoru udruge - Kasarna u Fažani. Fanzini su nezavisne publikacije rađene prema d.i.y. (do it yourself - uradi sam) principu. Na četvrtoj po redu Print Zine radionici polaznici imaju mogućnost naučiti osnove izrade fanzina a tokom pet dana polaznici će moći oblikovati, otisnuti i uvezati svoju publikaciju i to u nakladi od deset primjeraka. Prijaviti se može individualno ili u timu, a za vrijeme radionice osigurani su alati i materijal za rad: papiri i pribor za crtanje, škare, lijepilo, pisače mašine, klamerica, PC, pristup internetu te fotokopirni uređaji. Kod kreiranja sadržaja mogu se koristiti i vlastiti materijali poput fotografija, tekstova, ilustracija, itd. Radionica je namijenjena mladima od 15 do 35 godina koji se interesiraju za kreativan rad i žele se educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, te korištenju više medija i eksperimentalnim stvaralačkim prisupima. Polaznici mogu i ne moraju imati prethodnog iskustva s istim ili sličnim kreativnim procesima. 

Po završetku radionice svakom polazniku ostaje pet primjeraka fanzina dok se ostalih pet arhiviraju u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u prostoru Kasarne. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila. Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima, od 17 do 19 sati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera a broj polaznika je ograničen. Radionicu će mentorirati grafički dizajner Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture u Fažani.

Rok za prijavu je 15. prosinac.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 30.11.2021