Priprema! Pozor! POGON! | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Priprema! Pozor! POGON!

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade traži studenticu ili studenta za povremenu pomoć u promotivnim aktivnostima.

  • A
  • +
  • -
Centar traži osobu koja će prikupljati informacije o programima korisnika POGON-a, kreirati e-newsletter i objavljivati sadržaje na stranici POGON-a te ih promovirati na Facebook-u.

Od zainteresirane osobe se traži osnovno snalaženje u korištenju potrebnih aplikacija, sposobnost uređivanja programskih tekstova, dobro poznavanje engleskog jezika, poznavanje djelovanja organizacija nezavisne kulture i mladih u Zagrebu, komunikativnost, spremnost na timski rad i proaktivnost te je poželjno da ima iskustva u poslovima javne komunikacije i promocije u kulturi. 

Zainteresirani mogu svoju prijavu poslati mailom putem elektroničke pošte, a ista mora sadržavati kratko obrazloženje interesa za obavljanje ovog posla te priloženu detaljnu biografiju iz koje je vidljivo da zainteresirani odgovara traženom profilu. Rok za prijavu je 28. ožujka

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade je hibridna kulturna ustanova utemeljena na novom modelu civilno-javnog partnerstva. Zajednički su ga osnovali i njime zajedno upravljaju Grad Zagreb i Savez udruga Operacija Grad, koji okuplja organizacije nezavisne kulture i mladih. Ovakav model omogućuje dugotrajnu održivost koja je rezultat uravnoteženog odnosa između javnog financiranja i nadzora s jedne strane te nezavisnog programiranja i participativnog donošenja odluka s druge strane. Uloga Grada Zagreba je da osigura primjerene prostore i osnovna sredstva za temeljno funkcioniranje i odvijanje programa u Centru. Produkciju programa financiraju organizacije korisnice POGON-a. Dio programa u Centru producira Savez osiguravajući dodatno programsko financiranje iz različitih domaćih i stranih izvora.

Osnovna svrha POGON-a je ponuda bazičnog servisa i upravljanje infrastrukturom za kulturne programe te programe mladih i za mlade. Svaka udruga, umjetnička organizacija i neformalna grupa može koristiti resurse Centra za programe u polju suvremene umjenosti i kulture, kao i različite aktivnosti za mlade. Prostori, oprema i privremeni ured mogu se besplatno koristiti za sve neprofitne aktivnosti. 

Više informacija o natječaju potražite ovdje
Izvor: POGON
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.03.2011