Priroda i betonizirajuća stvarnost | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Priroda i betonizirajuća stvarnost

Gost novog izdanja Cruisinga mladi je pjesnik Goran Čolakhodžić koji će govoriti o svom dosadašnjem stvaralaštvu i novim poetskim impulsima.

05.02.2019 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

Goran Čolakhodžić gost je novog izdanja Cruisinga sa Srđanom Sandićem, koji se u zagrebačkom klubu MaMa održava u utorak, 5. veljače s početkom u 19 sati.

Prema najavi, mladi nagrađivani pjesnik govorit će o svojoj poeziji, "prirodi i betonizirajućoj stvarnosti", višestrukim značenjima, zvuku i ritmu,  principima u dosadašnjem stvaralaštvu te novim poetskim impulsima.

Goran Čolakhodžić donekle je poznat po svojoj poeziji, a najviše po tom da je prvi Goran koji je osvojio Gorana za mlade pjesnike (2015.). Osim poezije, povremeno piše i prozu. Za prvu knjigu (Na kraju taj vrt, 2015.) nagrađen je kao najbolji debitant povodom Struških večeri poezije u Makedoniji, u međunarodnoj konkurenciji. Pjesme su mu prevođene na nekoliko jezika, a sam prevodi s engleskog te na rumunjski i obratno. Gostuje i ugošćuje na pjesničkim festivalima. Krajem 2018. objavio je drugu knjigu pjesama, Pred gradom su kosci.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 04.02.2019