Prirodu treba graditi | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Prirodu treba graditi

Kampiranje u organizaciji BADco. bit će održano u subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna na Jakuševcu, u jednoj od ekološki najproblematičnijih gradskih zona.

14.09.2013 - 16.09.2013
  • A
  • +
  • -

BADco., hrvatska kazališna skupina međunarodne prepoznatljivosti, predstavlja umjetničko-aktivistički projekt Prirodu treba graditi.  

Radi se o 24-satnom kampiranju gdje će umjetnici, aktivisti i znanstvenici izvesti svoje performanse, izložiti radove i otvoriti diskusije na teme ekologije i grada, otpada i njegovog zbrinjavanja. Kampiranje će se održati u subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna na Jakuševcu, u jednoj od ekološki najproblematičnijih gradskih zona. 

Projekt je posvećen nedavno preminulom umjetniku i prijatelju Željku Zorici Šišu čiji će performans 12 stolica biti izveden prema njegovim uputama. Uz BADco. svoje će umjetničke intervencije i radove izvesti Ana Hušman, Davor Sanvinčenti, Slaven Tolj, Alen i Nenad Sinkauz

O problematici zbirnjavanja otpada govorit će Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, Saša Avirović iz čakovačkog komunalnog poduzeća ČAKOM i Svjetlana Lugar ispred projekta Mamutica za čist okoliš. Također, u nedjelju ujutro Parkticipacija, udruga za promicanje urbane agrikulture, održat će dvije kratke radionice na temu Hrana a ne smeće: Kućno kompostiranje i sijanje u reciklirane posude.

BADco. poziva sve zainteresirane građane da se pridruže kampiranju, pogledaju radove i performanse te sudjeluju na radionicama.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.09.2013