Priručnik raškolovanog znanja | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Priručnik raškolovanog znanja

U sklopu otvorenja regionalnog susreta aktera nezavisne scene, u Beogradu je predstavljena publikacija Priručnik raškolovanog znanja.

  • A
  • +
  • -
Na otvorenju regionalnog susreta sudionika nezavisnih kulturnih i umjetničkih scena u regiji, koji je od 1. do 3. ožujka održan u Beogradu povodom završetka trogodišnjeg projekta Raškolovano znanje, predstavljena je knjiga Priručnik raškolovanog znanja
 
Ovu trojezičnu publikaciju na srpskom, makedonskom i engleskom jeziku zajednički su uredili članovi radnog tima projekta Raškolovano znanje. Kako naglašavaju u uredništvu, tekstovi objavljeni u ovoj zbirci nemaju za cilj tek rezimirati proces kolektivnog samoobrazovanja koji se odvijao unutar projekta, već Raškolovano znanje diskurzivno postaviti unutar šire perspektive nezavisnih kulturnih scena regije bivše Jugoslavije.
 
U uvodnim napomenama, koautorica projekta Ana Vujanović, navodi da je ključno pitanje koje se u knjizi razmatra ono društveno-političkih vrijednosti aktualnih kulturnih scena regije. Tom temom bave se brojni autori, koji su u projektu sudjelovali kao članovi samoobrazovnih grupa, ali i kao predavači i stručni suradnici. Također, ova publikacija nudi i tekstove koji se bave faktografskim rezimiranjem ovog složenog projekta, koji je u tri godine djelovanja okupio sedamdeset sudionika i trideset suradnka iz čitave regije. Podsjetimo, u okviru Raškolovanog znanja organizirano je više od dvadeset javnih i polujavnih događaja, kao što su radionice, laboratoriji, predavanja, prezentacije, ljetne škole i studijska putovanja.
 
Na predstavljanju knjige Priručnik Raškolovanog znanja govorile su koautorice i urednice projekta Iskra Gešoska, Ana Vujanović i Marta Popivoda. Više o projektu Raškolovano znanje i novoj publikaciji možete saznati ovdje
Izvor: TkH

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.03.2012