Pristupi popularnoj kulturi | kulturpunkt

Najave Simpozij

<

Pristupi popularnoj kulturi

Znanstveni skup na temu popularne kulture, kojeg organizira Klub studenata sociologije Diskrepancija sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta otvoren je za sve zainteresirane.

15.03.2013 - 16.03.2013 , Zagreb - Filozofski fakultet
  • A
  • +
  • -

Studentski simpozij Pristupi popularnoj kulturi u organizaciji Kluba studenata sociologije Diskrepancija zakazan je za 15. i 16. ožujka na Filozofskom fakultetu. Sva izlaganja bit će održana u dvorani D5 te su otvorena za sve zainteresirane.

Pojam popularne kulture obuhvaća složeno društveno-kulturno i teorijsko područje koje je gotovo nemoguće promatrati bez interdisciplinarnog pristupa. Od očajavanja nad dominacijom masa i propadanjem "visoke kulture" preko promišljanja hegemonijskih težnji "industrije kulture" do slavljenja oslobodilačkog potencijala "demokratizirane kulture", o popularnoj kulturi se može i mora (nastaviti) raspravljati. Osim nastavljanja ove tradicije, specifičan dodatni zadatak ovog simpozija je i pokušaj stvaranja fonda znanja (teorijskog i empirijskog) za istraživanje hrvatske popularne kulture kao i recepcije popularne kulture u Hrvatskoj i regiji.

Raspored izlaganja pronađite ovdje

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 14.03.2013