Prisvajanje strategija | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Prisvajanje strategija

Izložba Imageination osvrće se na odjeću kao temu raznih medija u suvremenoj umjetnosti, pritom ukazujući na propast hrvatske modne industrije.

15.05.2015 - 30.05.2015 , Split - MKC Split
  • A
  • +
  • -

Izložba Imageination / Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti tiče se odjeće, tekstila, mode i kostima kao teme i medija u suvremenoj umjetnosti. Riječ je o izložbi radova u raznim medijima i područjima suvremene umjetnosti, koji se tiču i uzimaju kao svoj materijal tekstil (draperiju, tkanje...), odjeću (modnu, anti-modnu, odjeću kao ready-made, kao kostim ili masku tj. kao potvrdu ili način promjene ili negacije identiteta) ili prisvajaju modne strategije poput omatanja, nabiranja, catwalka, samoprezentacije, komunikacijskog jezika mode.

Nazivom izložbe želi se asocirati na propalu hrvatsku modnu industriju za mlade, ali i vizualnu kulturu odnosno kulturu slike danas. Izložbom suvremene umjetnosti na ovu temu postavlja se ne samo pitanje odnosa umjetnosti i dizajna, odnosno mode; odnosa umjetnosti i tržišta, već odnosa medija izložbe i publike. Kustosica izložbe je Silva KalčićU okviru izložbe bit će održana i studentska radionica modne fotografije pod vodstvom Sofije Silvie, a u organizaciji MKC-a Split u suradnji s Galerijom umjetnina. 

Izložba će biti otvorena od 15. do 30. svibnja u Galeriji MKC Split.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.05.2015