Prizori vansezonske svakondevice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Prizori vansezonske svakondevice

Izmjenom fotografija ispražnjenog priobalnog krajolika, izložba Postsezonske opservacije Maria Lalicha govori o raspoloženju i osjećaju umjetnikovog svakodnevnog života u Splitu.

01.02.2018 - 25.02.2018 , Split - Galerija umjetnina

Izložba Maria Lalicha Postsezonske opservacije otvara se u četvrtak, 1. veljače 2018. u 19 sati, u Galeriji umjetnina Split

Izložba se konceptom i izvednom potpuno razlikuje od izložbi koje je Mario Lalich priredio tijekom svoje 25 godina duge fotografske karijere. U Postsezonskim opservacijama Lalich po prvi puta izlaže "zabilježene" snimke. U usporedbi sa svim prethodnim izložbama koje su predstavljale isključivo njegov konceptualni rad u kojem su snimke vrlo pažljivo planirane i producirane od početne ideje do konačnog ispisa, sada umjesto prethodno osmišljene ideju ili koncepta Lalich predstavlja snimke prizora na koje je slučajno naišao. 

Prikazane snimke nisu razvijene ili otisnute na papiru ili platnu kao na dosadašnjim izložbama, već projicirane u slideshowu na tri monitora koji su ujedno jedini izvori svjetla u izložbenom prostoru. Svaki monitor prikazuje 228 snimaka svakodnevnog života koje se neprekidno rotiraju. Većina njih su snimke zabilježene u prirodi ili pokraj mora, uz poneke koje uključuju povremenu, ali uglavnom neizravnu ljudsku prisutnost. U osnovi, izložba govori o raspoloženju i osjećaju umjetnikovog svakodnevnog života u Splitu izvan sezone. 

Izložba je otvorena do 25. veljače 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.01.2018