Prljavi beatovi i konfuzija | kulturpunkt

Najave Party

<

Prljavi beatovi i konfuzija

Najpoznatiji bugarski duo High Roll gostuje na Broken Balkanz WarmUpu u organizaciji Dirty Beatza i Confusiona.

08.05.2015 , Zagreb - Sirup
  • A
  • +
  • -

Trinaest godina je prošlo otkako su Dirty Beatz i CFSN krenuli u promociju d'n'b glazbe. Često kažu da je svaki početak težak, ali oni su ipak dokazali suprotno. Iz prašnjavih prostora ili manjih barova, d'n'b ples vrlo brzo seli na podije najvećih zagrebačkih klubova, a njihovi Dirty Beatz i Illectric Funk programi nerijetko osvajaju srca i do tisuću rasplesanih partyjanera. 

Promotorska energija koju su posjedovali stvorila je čvrste temelje za daljnji napredak i prouzrokovala dovođenjem nekih najpopularnijih izvođača. LTJ Bukem, Aphrodite, Black Sun Empire, Matrix, EZ Rollers, J. Majik, Calyx & Teebee, Benny Page, Optical, Jade, Klute, Chris Su, Icicle, Mefjus, Rockwell, samo su dio njihovog beskonačnog popisa. Dirty Beatz je ostao vjeran d'n'b-u, dok je CFSN aktivan i na drugim poljima. Ljubav prema brzom ritmu ponovno ih spaja. 

U petak, 8. svibnja, u klubu Sirup predstavit će se najstariji, a vjerojatno i ponajbolji d'n'b festival ovog dijela Europe. Ime mu je Broken Balkanz, a smješten je na bajkovitoj planini pored glavnog grada Bugarske. Ove godine održat će se petnaesti put za redom i to od 17. do 18. srpnja. 

Osim lokalnih izvođača, festival je do sada ugostio i mnoga poznata imena kao što su: Spor, S.P.Y., TC, Hazard, Break, Dom & Roland, Phace, Technical Itch, Big Bud, Black Sun Empire, Camo & Krooked, C4C, Taxman, Audio, Teddy Killerz, Chris.Su, Raiden, Psychofreud, Dillinja, Current Valune, The Sect, Capital J, J Majik, BTK, Mefjus, itd. Imena ovogodišnjih glavnih gostiju još uvijek ne znamo.

Na zagrijavanju u Sirupu nastupaju High Roll (Formation Records // Bulgaria), Tekitoka, Kula, Funk Guru & phillipe.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.05.2015