Prljavi, mračni synth-pop | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Prljavi, mračni synth-pop

Pripremite se za vrhunsku večer prljavog, mračnog synth-popa: u goste nam dolazi bruklinski duo Light Asylum.

31.05.2013 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

I prije nego što su išta izdali, svojim energičnim nastupima stekli su kultnu sljedbu na njujorškoj underground sceni. Shannon Funchess našoj je publici vjerojatno poznata kao dio koncertne postave grupe !!! s kojom je u Zagrebu gostovala dva puta. Surađivala je i s TV on the Radio, Telepathe, pa čak i The Knife, na čijem novom albumu također gostuje. Funchess je s projektom Light Asylum konačno došla na svoje. Njen moćni vokal u kombinaciji sa sirovim beatovima i zaraznim synth linijama daje svjež i nabrijan zvuk. 

Koncertni dio večeri otvorit će ultimativna lokalna predgrupa, minimalistički synth-pop projekt Gorana Uroića, ManMachine. Poznat, ako po ničem drugom, po redovitim koncertnim aktivnostima, ovaj one-man band u uživljenom live nastupu vješto balansira između brzih plesnih komada i depresivnih balada.

Publiku će zagrijati WłTCHłNG $HOW€R$, odnosno DJ Crimson Magic i DJ Virgin Sacrifice sa svojom ominoznom elektro varijantom divljih PU$$Y-A$$ NIGGΔZ tuluma, koji su posljednjih mjeseci postali hit u Zagrebu te Mormorsmor, stručnjak za darkwave i minimal synth muziku, DJ ljubiteljima mračne glazbe možda poznat s programa Smaranje i koncerata koje su organizirali Krlja Ustvari. 

Ulaznice za koncert koji će se održati u petak, 31. svibnja, po cijeni od 45 kuna u pretprodaji možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na dan koncerta na ulazu će koštati 60 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 24.05.2013