Problematiziranje pitanja roda | kulturpunkt

Najave Festival

<

Problematiziranje pitanja roda

Jedanaesto izdanje Vox Feminae Festivala i ove godine promovira stvaralaštvo žena kroz međunarodni filmski, diskusijski, prezentacijski, radionički te zabavni program.

25.10.2017 - 29.10.2017 , Zagreb - Razne lokacije

Jedanaesto izdanje Vox Feminae Festivala održava se od 25. do 29. listopada u Zagrebu te i ove godine promovira stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, diskusijski, prezentacijski, radionički te zabavni program. 

Filmski program smješten je u CeKaTe (Park stara Trešnjevka 1) dok se forumski održava u Ozaljskoj 16 ("Šesnaestici"), novom kulturno-društvenom centru za građane/ke na zagrebačkoj Trešnjevci. Vlastita soba za Trešnjevčane i Trešnjevčanke svoja vrata otvara u petak, 27. listopada s izložbom Mama je bila u pravu ilustratorice Rine Barbarić, inače autorice ovogodišnjih festivalskih vizuala.

Uz Sve su to vještice moći će se izraditi anti-seksistički stickeri. Jasna Jasna Žmak predstavit će prvu bojanku vagina - Cunt Coloring Book, a Ivana Radačić i Carol Harrington informirat će posjetitelje o rezultatima istraživanja o prostituciji u Hrvatskoj.

Uz Antonia Grgića prosvjedovat će se na Trgu bana Jelačića zbog uklanjanja spomenika Antifašističkoj fronti žena. Izložbu Ines Kotarac My queens održavat će se u Galeriji Siva. Umjetnica Luka Prelas kroz performans će predstaviti proces prilagodbe sebi i društvenim očekivanjima prilikom tranzicije u drugi spol, a Tranđeli iz House of Flamingo pripremaju festivalski show program u Močvari. 

Organizatorice su za najmlađe pripremile kamišibaj predstavu u suradnji s udrugom Kozlići, kao i predavanje o ženskim likovima u Harry Potter serijalu. 

Na festivalsku nedjelju 29. listopada prezentirat će se društvena igru Strašne žene na kojoj se u suradnji s ilustratoricama, dizajnericama i stručnjacima za društvene igre intenzivno radilo posljednjih godinu dana. Ujedno je to i prvi korak kojim se strašne žene s portala sele u ruke svih ljubitelja društvenih aktivnosti, ali i umjetnosti: svaka karta pravo je malo umjetničko djelo Ane Kovačić, Rine Barbarić, Tee Šokac, Željke Tkalčec, Nataše Rašović, Ivane Štrukelj, Branke Hollingsworth i Sanje Stojković

Sav festivalski program, izuzev drag show programa u Močvari, je besplatan.

Više informacija o programu potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.10.2017