Problemi solidarnosti i ravnopravnosti | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Problemi solidarnosti i ravnopravnosti

Kratkometražni dokumentarac Villa Adelante film je mlade Riječanke Paule Mangano, studentice filmologije na Sveučilištu u Bologni.

14.11.2015 , Rijeka - Filodrammatica

Villa Adelante naziv je napuštene vile u centru Bologne u kojoj je osam mjeseci ilegalno živjelo 25 osoba, od tromjesečnog djeteta do 68-godišnjeg umirovljenika. Autorica je provela nekoliko mjeseci s njima, pokušavajući doznati što ih je dovelo do ilegalne okupacije tuđe nekretnine, kako se nose s rizičnošću takvoga života, i što ova priča znači za teme solidarnosti i ravnopravnosti, koje nas se svih tiču.

Scenarij, montažu i režiju potpisuje Paula Mangano, kamerom su upravljali Filippo Braga i Paula Mangano, zvuk je obradio Zoran Medved, a Dora Bilandžić odgovorna je za grafički dizajn.

Nakon projekcije filma - u subotu, 14. studenog u 20 sati - održat će se razgovor na kojem će Ivan Cerovac i Nebojša Zelić, filozofi sa Sveučilišta u Rijeci, dati svoje viđenje problema solidarnosti i ravnopravnosti.

Organizator projekcije je Filmaktiv. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula. Ulaz na projekciju je slobodan.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.11.2015