Pročelje zgrade tvrtke CROZ | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Pročelje zgrade tvrtke CROZ

Traje novi natječaj za rješenje plakata na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu na temu "Reinterpretacija Ede Murtića".

ROK: 21.05.2021
  • A
  • +
  • -

Nakon devet umjetničkih djela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ tijekom 2018., 2019. i 2020. godine, HDLU i CROZ nastavljaju suradnju.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a, gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od lipnja do prosinca 2021. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Tema za deveti plakat je: "Reinterpretacija Ede Murtića". 

Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj. Očekuju se afirmativna likovna rješenja koja promiču društvenu odgovornost.

Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 10.000,00 kn neto. Honorar isplaćuje HDLU temeljem ugovora o umjetničkom autorskom djelu koji se potpisuje prilikom odabira autora.

Prijave se šalju na e-mail s naznakom CROZ_10.

Rok prijave je 21. svibanj 2021. (16.00 h).

Više potražite ovdje.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 03.05.2021